mandag 20. oktober 2008

Oppgave 5 – levende bilder

Film og Tv - bildet rører på seg

Filmsjanger

To hoveddeler:
  • fiksjon
  • dokumentar

Produksjoner med et kamera er enkelt å starte med.
På MK kan vi produsere studio-programmer med tre kameraer, men det tar flere uker planlegging, forberedelser og involverer nesten hele klassen.

Oppgave

Lag en reklamefilm for et Coca Cola-produkt der samspillet mellom reklamefilmen og musikken gjør dette til en god reklame for drikken.
Filmen skal ikke redigeres etterpå - alt må stemme i opptaket.


Etterpå legges musikken inn som en fil i programmet Adobe Premier. Du bruker et spor til filmen og et spor til musikken. Musikk hentes fra nettet eller fra din MP3-spiller eller mobil.

Tips
Vi skal se på noen begreper.
Ideen er hele filmen oppsummert i et par setninger.
Pitch, gruppen presenterer kort sin ide og får tilbakemeldinger. 10-15 setninger, hensikten er å få tilslag for sin ide (les: å få penger til å lage filmen).
Storyboard: Hele filmen som en tegneserie. Et verktøy mellom skuespillere, filmfotograf og regissør. Lager du storyboard får du garantert en bedre film.

Location, rekvisitter, fremdriftsplan, opptaksplan, synopsis, manus, dreiebok er andre ord i filmens verden.

Klipp
Siden filmen ikke skal klippes etterpå er det viktig at klippene kommer i riktig rekkefølge og at dere alle trener flere ganger før dere filmer. Vanligvis kan man bruke tagning 5, 7 eller 20 - vi må alltid bruke tagning 1!
Husk rytme og tempo.
Nært bilde eller total, hva brukes når og hva er mest spennende?


Musikk
Det fins regler for bruk av musikk. I prinsippet er det ok å bruke andres musikk i øvingsoppgaver men straks det skal vises for verden må en avtale med TONO være gjort på forhånd.

Coca Cola på YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=Ourx95ng5uk

http://www.youtube.com/watch?v=rymdlVo3d30&feature=related

Ingen kommentarer: